FJ Dynamics

Az FJDynamics (FJD) globális robotikai vállalat, fejlett informatikai megoldásokra, korszerű automatizmusra,fejlett gyártásra és a nagy darabszámú tömeggyártásra összpontosít.

A társaság célja, hogy teljes körű autonóm és digitális megoldást kínáljon az ipari automatizáláshoz és intelligenciához a mezőgazdaságban, erdészetben, állattenyésztésben, halászatban és az építőiparban.

Az FJ Dynamics elkötelezett amellett, hogy támogassa a hagyományos iparágak digitalizálási és intelligenciai-fejlesztését, végül hatékonyságnövelést és költségcsökkentést érve el.

ISOBUS vezérlés
Az FJDynamic ISOBUS megoldása egy szoftveres vezérléssel lehetővé teszi erőgépek és munkaeszközök kommunikációját és vezérlését egymással ( hamarosan elérhető )

Terep kompenzáció
Az automata kormány készlet egy IMU szenzor segítségével számítja ki a jármű tényleges helyzetét, hogy minimalizálja a kihagyásokat és átfedéseket egyenletlen, lejtős és durva talaj adottságokkal rendelkező területeken egyaránt.

U fordulás, automata irányítás
A készlet automatikusan azonosítja a terület széleit és útvonaltervezést végez a nullapont vonalak importálása után.
Amikor a jármű elér egy fordulópontot a kezelőnek csak a fékre kell lépnie, majd a jármű képes automatikusan megfordulni kézi beavatkozás nélkül.
 
AI Vision alapú precíziós gazdálkodás (opcionális)
 • Az iparág vezető szenzor-fúziós technológiája az RTK és a látás ötvözésével
 • Térképezési funkció a terepen lévő akadályok megjelölésére és megtalálására
 • A látásalapú működés során a növények és a gyomok megkülönböztethetővé vállnak mérsékelve illetve csökkentve a műtrágya és a gyomirtó szer használatát, miközben maximalis a termést biztosít.
 • A napi tevékenységi térképek számítógépre történő átvitelére szolgáló rendszer
 
Távvezérlés és pilóta nélküli mód (opcionális)
A vezeték nélküli távirányító és az akadály kikerülés lehetővé teszi a jármű távvezérlését vagy teljesen önálló üzemmódba történő működést.
 
Centiméter szintű pozicionálás
A pontos helymeghatározáshoz műholdas jeleket használva a készlet automatikusan beállítja a jármű menetirányát.

A működési pontosság legfeljebb 2,5 cm.

Kiterjedt alkalmazkodóképesség
A készlet alkalmas különböző márkájú mezőgazdasági gépekhez és minden szántóföldi munkához

A precíziós mezőgazdaság új technológiák alkalmazásával igyekszik növelni a terméshozamot, miközben csökkenti a hagyományos növényi alapanyagok igényét, mint például: talaj, víz, műtrágyák, gyomirtó- és rovarölő szerek.

A traktorokon található GPS -eszközök lehetővé teszik a gazdák számára, hogy hatékonyabban kezeljék a terményeiket, nagyobb pontossággal mozogjanak egyik helyről a másikra, időt és üzemanyagot takarítva meg. A mezők lézer segítségével kiegyenlíthető ami azt jelenti, hogy a vizet hatékonyabban lehet felhasználni, kevesebb szennyvíz marad, ami a helyi patakokba és folyókba kerülhet.

Főbb Komponensek​

Az FJDynamics Autosteering készlet a világ úttörő autonóm vezetési rendszere agrár járművekhez fejlesztve. Használatuk segítik munkaközben egyenesen tartani az erőgépet és továbbfejleszthető autonóm vezetésre egyaránt.

Kezelő terminál

Android rendszerű, könnyen kezelhető 11 „-os LCD kijelzős terminál.

Terep kompenzáció

A terep kompenzáció mód kiszámítja a GPS-antenna elhelyezkedése és a jármű tényleges helyzete és kívánt középpontja közötti különbséget a szántóföldön, függetlenül a dőlés irányától. Az Autosteering készlet egy IMU szenzor segítségével kiszámítja a jármű tényleges helyzetét, hogy minimalizálja az elhagyásokat és átfedéseket a egyenletlen terepen, lejtőn és durva talajon.

Hordozható RTK bázisállomás
 • Választható helyi NTRIP szolgáltató nélküli ügyfelek számára opcionálisan
 • Saját ingyenes RTK jel
 • Biztosítja a legnagyobb pontosságot, legfeljebb 2,5 cm.
 • Az RTK korrekciót rádión és interneten keresztül továbbítja, 10km
  sugarú körben.
 • Korlátlan számú vevővel működik.
Galéria