Vigolo Forgóboronák

Kompakt keret: Ezt a típusú keret a 2,5 m alatti munkaszélességű Vigolo forgóboronáknál használatos. Alkalmas közepes és könnyű terepen, ideális szőlő- és gyümölcsösökben való munkához, mivel csökkenti a növényi ágak károsodási esélyét.

Erősített keret: A 2,5 m-nél nagyobb munkaszélességű Vigolo forgóboronák oldalain erősített keret található, hogy a szerkezet szilárdabbá és stabilabbá váljon munka közben. Ez a megerősített keret jelentős előnyt jelent, ha a gépet vetőgéppel vagy nagy teljesítményű traktorral együtt üzemeltetik.

     

 

Hajtómű: A forgóboronák minden modellje alapfelszereltségként nagy hatásfokú, egyfokozatú oldalsó hajtóművel vagy opcionálisan változtatható sebességű hajtóművel van felszerelve. A mechanika, a teljesítmény, a nyomaték és a sebesség közötti megfelelő kapcsolatnak köszönhetően a Vigolo hajtómű kiváló teljesítményt ér el és lehetővé teszi a forgórész fordulatszámának 280 és 510 ford./perc között történő változtatását.

Egyfokozatú hajtómű

Több fokozatú hajtómű

Véglemezek: A Vigolo kétféle csillapított véglemezt kíná gépeihez. Az egyik fix (az EN-VX-VZ modelleknél alapfelszereltség), a másik pedig csúszó (a DB modelleknél alapfelszereltség, a többieknél opcionális). A csúszó változat különösen alkalmas egyenetlen terepen történő munkavégzéshez. Mindkét véglapmodell magassága állítható és belső rugók biztosítják a terepviszonyokhoz való alkalmazkodást.

Fix véglemez

Csúszó véglemez

      Rugós véglemez biztosítás

 

 

Állítható szintező rúd: Lehetőség van a szintező rúd feszességét rugó rendszerrel míg magasságát fogantyúval mechanikusan beállítani a megmunkálandó terep adottságai szerint.

                   

 

Csapágyak: A Vigolo EN forgóboronák a hagyományos építési filozófiát követik, amely golyóscsapágyas erőátviteli rendszert alkalmaz. Míg a VX, VZ és DB modellek hasznot húznak a gyártó tapasztalatából, amely a forgóboronák átviteli koncepciójának fejlődéséhez vezetett: a dupla ellentétes irányba szerelt kúpgörgős csapágyakkal ellátott átvitelt nagy teljesítményű használatra tervezték és hosszú élettartamot garantál még a legnehezebb munka körülmények között.

Golyóscsapágyas meghajtás

Dupla kúpgörgős csapágy meghajtás

 

Fogaskerekek: A gép testben lévő fogaskerekeket a Vigolo üzemekben vágják és csiszolják, majd hőkezelésnek vetik alá felületi keménységük növelése érdekében, miközben megtartják belső szívósságukat. Emiatt a Vigolo forgóboronákra szerelt edzett fogaskerekek rendkívül kopásállóak és biztosítják a gépek rendkívüli megbízhatóságát és tartósságát.

  Rotor távolság: A megmunkálandó terep igényei határozzák meg, hogy melyik osztás (rotorok közötti távolság) a legalkalmasabb. A Vigolo forgóboronák a legszélesebb munkaigényeket fedezik: a jobb talajkidolgozás érdekében a rövid osztású (215 mm, EN és VX modellek), míg a nagy kősűrűségű terepen a hosszú osztású (240 mm, VZ ill. DB modellek) bizonyul a megfelelő választásnak.

A rotor szakaszolását, azaz a szögben elhelyezett fogelosztást úgy tervezték, hogy csökkentse a borona rezgéseit használat közben, különösen akkor, ha közvetlenül kompakt terepen dolgozik. Egyrészt az egyenletesség, amellyel a borona előrehalad homogén talajminőséget ad, másrészt csökkenti a szükséges traktor teljesítményt.

215/240

A test alja és a rotortartó közötti nagy távolság csökkenti a földel való súrlódást munka közben. Ennek a bőséges szabad helynek köszönhetően minden felhalmozódott föld vagy nagy kősűrűségű talaj gyorsan átáramlik, lehetővé téve a borona kisebb teljesítménnyel történő haladását. 

Ívelt kapák: A Vigolo speciális ívelt kapái gondoskodnak arról, hogy a borona egyenletesen haladjon és csökkenti a vibrációt használat közben.
Megakadályozzák a talaj felhalmozódását a rotorok között és hatékonyabban nyeli el a kövek vagy idegen tárgyak okozta ütéseket.

Kő védelem: Alapfelszereltségként minden Vigolo forgóborona kőterelővel rendelkezik a legkritikusabb pontokon, azaz ahol a rotor mozgása a talajt a borona munkatere felé viszi. Ha nagyon köves terepen dolgozik, javasoljuk az opcionális beépített teljes kőterelő használatát, amely a teljes kapatámaszt lefedi.

  Standard kő védelem

  Teljes kő védelem

 

Az innovatív Vigolo gyors kapa kioldó rendszer lehetővé teszi a kapák egyszerű és gyors cseréjét. Ez egy speciális kulccsal történik, amely a rögzítőcsap megnyomásával kioldja a kapákat. Ez a rendszer, amelyet teljes egészében a Vigolo mérnökei terveztek és készítettek, nem igényel csavarokat, más szerszámokat vagy egyéb rögzítési tartozékokat.

 

  1. Kettős profilú test
  2. Edzett fogaskerék
  3. Kúpos csapágyak
  4. Rotor ház
  5. Rotor ház tömítés
  6. Rotor tengely

 

Kapák cseréje:

   

 

 

Hátsó hengerek

Csőpálcás henger

Ø 350 mm – 7 db cső – 33,7 mm
Ø 400 mm – 7 db cső – 33,7 mm
Ø 400 mm – 7 db cső – 42,4 mm
Ø 480 mm – 8 db cső – 42,4 mm
Ø 550 mm – 9 db cső – 42,4 mm

Csőpálcás henger

Ø 400 mm – 10 db cső – 25 mm
Ø 480 mm – 12 db cső – 30 mm
Ø 550 mm – 12 db cső – 48 mm

Packer henger

Ø 323 mm / Ø 470 mm
Ø 355 mm / Ø 500 mm
Ø 406 mm / Ø 550 mm

Krumen henger

Ø 323 mm / Ø 500 mm

Tüskés henger

Ø 150 mm / Ø 430 mm
Ø 193 mm / Ø 475 mm
Ø 220 mm / Ø 500 mm
Ø 273 mm / Ø 550 mm

Spirál henger

Ø 450 mm – cső Ø 48 mm
Ø 500 mm – cső Ø 48 mm

Sima henger

Ø 323 mm
Ø 355 mm
Ø 406 mm

Hálos henger

Ø 400 mm

Mechanikus állítás
Központi állítás
Hidraulikus állítás

Kiegészítők

Nyomlazító
Nyomlazító biztosítással
Teljes kővédelem EN
Teljes kővédelem VX-VZ-DB
Elülső hidraulikához rögzítő
Kardántengely biztonsági tengelykapcsolóval
Kardántengely bütykös tengelykapcsolóval
Figyelmeztető tábla készlet

Vetőgép csatlakozók

Mechanikus vetőgép csatlakozó Mod. ASM

Az ASM mechanikus vetőgép kapcsoló rendszer egy könnyen használható készlet, amely kis teljesítményű traktorokhoz alkalmas.

Hidraulikus vetőgép csatlakozó Mod. ASI N

Az ASI N hidraulikusan vezérelt vetőgép csatlakozó egy olyan készlet, amivel egyszerűen és gyorsan kombinálható a forgóborona egy mechanikus/pneumatikus vetőgéppel.

Hidraulikus vetőgép csatlakozó Mod. ASI 2

Az ASI N hidraulikusan vezérelt vetőgép csatlakozó egy olyan készlet, amivel egyszerűen és gyorsan kombinálható a forgóborona egy mechanikus/pneumatikus vetőgéppel.

Modellek

EN-T 095-185

EN-L 165-250

EN-S 200-340

EN PLUS 300-400

ER 300-400

VX 250-400

VZ 250-400

DB 300-450