ADS letolós trágyaszórók

A Fliegl szabadalmaztatott letolótechnikával erős trágyaszórók a szilárdtrágya kiszórásához. Pontosan működés, alacsony karbantartást igény és hosszú élettartam. Az ADS még lejtős terepen is biztonságosan hajt és oszt el – alacsony súlypontjának és széles nyomtávjának köszönhetően. A hidraulikus vonórúd felfüggesztés biztosítja a legjobb vezetési kényelmet (ADS 100-tól). A 40 km/h-s változathoz sárvédők tartoznak. A bevált Fliegl letoló technikával az anyag egyenletesen kerül a szórószerkezetre. Szórást követően a rakodótér majdnem tiszta, a fenéklemez a hagyományos láncos-léces szerkezettel szemben tiszta marad

Öt egytengelyes pótkocsi (6, 8, 10, 12 vagy 14 tonna össztömeg) és két kéttengelyes (16 és 20 tonna össztömeg) pótkocsi található. Acél rakodótér térfogata 6 és 19 köbméter között változik.

Az ADS 60 négy állóhengerrel van felszerelve, az összes többi típus a robusztus Profi V2 szórószerkezettel vagy V2 változattal (ADS 80 és ADS 100). A szórószerkezet csapágyai könnyen karbantarthatók a központi kenő rendszer révén. A szóró szerkezet könnyen indítható, és kevés karbantartást igényel. Az idegen tárgyak nem károsítják.

A Német Mezőgazdasági Társaság a professzionális szórószerkezettel ellátott ADS 120-at DLG elismeréssel tüntette ki a stabil trágyaelosztási minőségért. A teszt során mind a 10 t/ha, mind a 30 t/ha kijuttatása esetén nagyon jó eloszlási tulajdonságokat értek el. A kereszt- és hosszirányú eloszlásban a számított variációs együtthatók 15% alattiak. 67%-nál a tűrés zónán belüli kiterjesztése a kézi vezérlésű potenciométerrel magas szinten van, de a Fliegl VarioSens automata vezérléssel közel 90%-ra növelhető.