DK és DDK két- illetve három tengelyes háromoldalra billentő pótkocsi

A Fliegl két tengelyes három oldalra billenő kocsik erős tengelyekkel rendelkeznek. Két tengelyes pótkocsik 6-18 tonna össztömegig érhetőek el. Súly optimalizált a nagy hasznos terhekhez. Masszív acél platójuk homokfúvott, mártásos technológiával alapozott és kétkomponensű festékkel van bevonva. A horganyzott, hegesztett alváz nagy szilárdságú, finomszemcsés acélból készül. Erős rugózás, robusztus teherautó forgózsámoly.

Nettó súly csökkentés, hasznos teher növelése. A Fliegl háromtengelyes, akár 24 tonnás össztömegű három oldalra billentő pótkocsik maximális teljesítményt nyújtanak. A három oldalú billentés teljes rugalmasságot, a középső támasz stabilitást biztosít nagy terhelés mellett, míg a nehéz parabolikus felfüggesztés és a nehéz teherautó forgózsámoly abszolút robusztusságat biztosít. A nagy szilárdságú acélból készült plató homokfúvott, mártásos technológiával alapozott és kétkomponensű festékkel van bevonva. Az alváz hegesztett konstrukcióban készül. Az automatikus terhelés szabályzós féknek (ALB) köszönhetően a legnehezebb áruk is biztonságosan szállíthatók. Opcionálisan elérhető a nagy teherbírású oldalsó panel feszítőrugója. A tartozékok közé tartozik a pódium és a ponyva.

DK multiplex:

Az új Fliegl DK 180-88 Multiplex a kéttengelyes három oldalra billenők családjába tartozik és különleges kialakításának köszönhetően különösen alkalmas burgonya, fehérrépa stb. és raklapok szállítására. A raklapok, dobozok és rácsos dobozok oldalsó berakodása targoncával egyszerű, mivel nincs középső oszlop vagy bal oldali portálajtó, amely szintén a központi záron keresztül nyitható.

A váza kiváló minőségű horganyzott acélból, az oldalfalak speciálisan tömített multiplex panelekből készülnek, ami súlyt takarít meg, mely magasabb hasznos teherszállítást tesz lehetővé. Még a hideg téli hónapokban sem okoz gondot a burgonya, répa stb. szállítása, mert a speciális multiplex lemezek biztosítják, hogy a rakomány ne fagyjon hozzá az oldalfalakhoz. Ömlesztett áruk, mint a gabona és a kukorica is gond nélkül szállítható, mert a kopásálló gumitömítéseknek köszönhetően a plató megfelelően zár.

DK 180 multiplex: Plató: 5200 mm x 2420 mm, Nagy teherbírású multiplex oldalfalak, Portálajtó középső támasz nélkül maradt